fbpx

Kinetic

Kuten mekaaninen ja kvartsikellokin, on Kinetic myös sovellus. Viimeisen 20 vuoden aikana Seiko on kehittänyt tälle sovelluspohjalle sarjan Kinetic-toimintoja, joista jokainen tarjoaa käyttäjälleen ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Vuonna 1968 Baselin messuilla SEIKO julkaisi ensimmäisen Kinetic-kellon prototyypin. Se kulki työnimellä ”AGM” ja oli maailman ensimmäinen kello, joka muutti liike-energian sähköenergiaksi. Tämä oli ensimmäinen askel kehityksessä, joka 20 vuotta myöhemmin, on tehnyt Kineticin synonyymiksi ympäristöystävyydelle, korkealle suorituskyvylle ja pitkäkestoiselle käyttömukavuudelle.

Ensimmäisen kaupallisen Kinetic-kellon julkaisusta (1988) tähän päivään asti on Kinetic-kelloja myyty yli kahdeksan miljoonaa kappaletta (2007).

Kinetic Auto Relay, joka lanseerattiin vuonna 1998, pidensi Kineticin lepokäyttöikää huimalla neljällä vuodella. Vuonna 1999 julkaistiin Ultimate Kinetic Chronograph, mestariteos, jossa yhdistyi kaikkien parhaiden Seiko-kelloseppien ammattitaito.

Baselword -tapahtumassa (2005) Kinetic Perpetual julkaistiin ensimmäistä kertaa. Kinetic Perpetualissa yhdistyy käyttömukavuus ja kestävyys perpetual-kalenteriin, joka on paikkansapitävä vuoteen 2100 asti. Vuonna 2007 esiteltiin Seikon tunteisiin vetoavan teknologian taidonnäyte: Kinetic Direct Drive.